Pentru a putea vota, modifica pagini sau abona la modificările unei pagini trebuie să fiți autentificați. Cu această ocazie scăpați și de acest mesaj deranjant.

header-footer: Diferență între versiuni

De la l10n.ro
Salt la: navigare, căutare
m
Linia 10: Linia 10:
 
* eu personal până de curând nu am auzit de coloncifru şi colontitlu - dacă de primul m-aş mai prinde ce vrea să fie de ultimul chiar că rămân în ceaţă.
 
* eu personal până de curând nu am auzit de coloncifru şi colontitlu - dacă de primul m-aş mai prinde ce vrea să fie de ultimul chiar că rămân în ceaţă.
 
* logo = siglă - indiscutabil, a spune că antet = siglă e o mare greşeală
 
* logo = siglă - indiscutabil, a spune că antet = siglă e o mare greşeală
 +
 +
--[[Utilizator:Cattus Thraex]] 21 decembrie 2007 02:32 (EET)
 +
* Deocamdată, pînă la invocarea unor argumente pertinente, perechea header/footer se traduce prin colontitlu/coloncifru, indiferent dacă unii de aici au auzit sau nu de această traducere consacrată și tradițională. Așa apare și în DEX, toate edițiile (cred), inclusiv dexonline.ro. Nici nu văd de ce nu ar apărea, deoarece o alta mai bună nu există. Există doar ignoranța unora care nu cunosc istoricul acestor termeni tipografici. Sigur, pot fi considerați fie lungi, fie obscuri, fie anacronici. Absolut de acord. Dacă se propune altceva, atunci trebuie să fie coerent și argumentat. Antet pt header ar fi o soluție, numai că s-a consacrat deja cu alt sens. Fie și așa, cum păstrăm simetria originalului, header/footer?
  
 
[[Category:Term]]
 
[[Category:Term]]

Versiunea de la data 27 martie 2008 23:11

Alt război pe care-l mutăm aici: header-footer, endnote, footnote

Ultimele propuneri găsite în glosarul vechi:

  • header = colontitlu [termen tipografic consacrat; nu 'antet' = siglă, logo, cf. def. în DEX: Indicaţie tipărită în partea de sus a unei foi de hârtie sau a unui plic, cuprinzând numele, adresa etc. unei instituţii sau ale unei persoane. ], antet (în cazul unui mail header; de asemenea antet este varianta aleasă _deocamdata_ pt traducerea OOo)
  • footer = coloncifru [termen tipografic consacrat; în nici un caz subsol] discutie:http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/345/P15/; subsol (varianta aleasă _deocamdată_ pt traducerea OOo)
  • footnote = notă de pagină [nu „de subsol”; vezi footer]

--sorin 21 decembrie 2007 02:32 (EET)

  • trebuie să ţinem cont de curentul populat - dacă întrebi pe, aproape, oricine ce este antetul unei pagini ar şti să-ţi zică: e partea de sus unde sunt datele firmei.
  • eu personal până de curând nu am auzit de coloncifru şi colontitlu - dacă de primul m-aş mai prinde ce vrea să fie de ultimul chiar că rămân în ceaţă.
  • logo = siglă - indiscutabil, a spune că antet = siglă e o mare greşeală

--Utilizator:Cattus Thraex 21 decembrie 2007 02:32 (EET)

  • Deocamdată, pînă la invocarea unor argumente pertinente, perechea header/footer se traduce prin colontitlu/coloncifru, indiferent dacă unii de aici au auzit sau nu de această traducere consacrată și tradițională. Așa apare și în DEX, toate edițiile (cred), inclusiv dexonline.ro. Nici nu văd de ce nu ar apărea, deoarece o alta mai bună nu există. Există doar ignoranța unora care nu cunosc istoricul acestor termeni tipografici. Sigur, pot fi considerați fie lungi, fie obscuri, fie anacronici. Absolut de acord. Dacă se propune altceva, atunci trebuie să fie coerent și argumentat. Antet pt header ar fi o soluție, numai că s-a consacrat deja cu alt sens. Fie și așa, cum păstrăm simetria originalului, header/footer?