Pentru a putea vota, modifica pagini sau abona la modificările unei pagini trebuie să fiți autentificați. Cu această ocazie scăpați și de acest mesaj deranjant.

Ajutor:Semnătura personală

De la l10n.ro
Versiunea din 19 noiembrie 2009 21:18, autor: Reptila (Discuție | contribuții)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

În paginile de discuţii, utilizatorii sunt rugaţi să insereze semnătura şi data/ora curentă la sfârşitul mesajelor pe care le postează, astfel încât să fie clar cine şi când a scris un anumit mesaj. Aceasta se poate face simplu introducând la sfârşitul mesajului patru tilde (~~~~).

Absenţa semnăturii în paginile de discuţii este considerată ca lipsă de respect faţă de ceilalţi utilizatori. Această recomandare nu se aplică la articole, unde semnăturile sunt interzise.

Există de asemenea situaţii când trebuie introdusă numai semnătura, fără dată şi oră, sau dimpotrivă este nevoie numai de dată şi oră. La proiectele MediaWiki există următoarele coduri care generează automat semnătura şi data/ora:

  • 3 tilde (~~~): doar semnătura;
  • 4 tilde (~~~~): semnătura urmată de data şi ora curentă (în funcţie fusul orar ales la preferinţe);
  • 5 tilde (~~~~~): doar data şi ora curentă.

Cea mai folosită este varianta cu patru tilde. Pentru cei care nu au caracterul tildă la tastatură, deasupra casetei de editare există un buton pentru "semnătura dvs. datată" Semnătura dvs. datată care introduce imediat două cratime şi patru tilde, (--~~~~), (formatul optim pentru a semna şi data un mesaj).