Pentru a putea vota, modifica pagini sau abona la modificările unei pagini trebuie să fiți autentificați. Cu această ocazie scăpați și de acest mesaj deranjant.

Utilizare diacritice în URL-uri

De la l10n.ro
Versiunea din 7 mai 2010 02:45, autor: Paul Răzvan Nechifor (Discuție | contribuții)
(dif) ← Versiunea anterioară | Versiunea curentă (dif) | Versiunea următoare → (dif)
Salt la: navigare, căutare

beta

Am dat peste următoarea problemă la MediaWiki - articolele care au în nume diacritice, au URL-ul urât deoarece navigatorul codează aceste caractere.

Deocamdată am identificat următoarele soluții parțiale:

  • redenumirea numelui articolului în varianta fără diacritice - URL-uri frumoase dar titlu mai puțin românesc
  • realizarea unui alias cu varianta fără diacritice - doar că aici înseamnă că nu prea va fi folosit deoarece când cineva introduce o legătură către o pagină, vizitează pagina, copiază legătura... stai păi dacă a vizitat-o deja înseamnă că a fost trimis către varianta cu diacritice, adică cea urâtă.
  • realizarea unui hack în MediaWiki care să convertească automat, generând URL-uri cu diacriticele în varianta simplă... nu ştiu însă dacă structura internă permite asta, fără să strice încă alte 10 lucruri.
în niciun caz prima variantă! o să apară titlurile articolelor fără diacritice şi e ca naiba. Mai bine se fac redirectări. Şi se pare că MediaWiki suportă doar pe cele cu sedilă, tocmai la cele cu virgulă se întâmplă asta --Reptila 20 noiembrie 2009 08:29 (UTC)

Vedeţi şi